Poljodar timReceptiPržene tikvice

Pržene tikvice

Pržene tikvice Sastojci:
75 g kukuruznog brašna Zlatko-Poljodar
75 g oštrog pšeničnog brašna
1 žličica šećera
1/2 žličice praška za pecivo
1 jaje
150 ml mlijeka
2 tikvice
sol
papar
oštro brašno
masnoća za prženje
Priprema:
  • Tikvice očistite i narežite na ploške debljine 0,5 cm.
  • U posudu stavite obje vrste brašna, šećer, prašak te soli i papra, zatim dodajte jaje i mlijeko pa izmiješajte da dobijete glatku smjesu. Smjesa mora biti gusta.
  • Ploške tikvica najprije uvaljajte u brašno i onda ih umačite u smjesu za prženje.
  • Ploške stavljajte u veću količinu zagrijane masnoće.
  • Tikvice pržite na umjerenoj temperaturi dok ne porumene.
Poljodar timReceptiPržene tikvice
Hrvatska RSS: RSS Hrvatska