Prerada kukuruza

Preradom kukuruza u mlinu Poljodar tima dobiva se kukuruzna krupica-palenta, kukuruzno brašno i kukuruzna prekrupa.
Kukuruzna krupica i kukuruzno brašno namijenjeni ljudskoj ishrani dobivaju se od, već naširoko poznate, visokovrijedne sorte kukuruza Zlatko. Proizvodnja, sušenje, skladištenje i kondicioniranje sortno čistog kukuruza za preradu vrši se po vrlo strogim tehnološkim standardima kako bi svojstva svakog zrna koje ide u preradu bila sačuvana.
Kukuruz ubran s polja isti dan se suši i svodi na vlagu čuvanja te hladi u silosima do temperature od 10 °C čime se onemogućuju svi mikrobiološki procesi i razvoj insekata što u konačnici osigurava iznimnu i zdravu sirovinu za daljnju preradu.
Kvaliteta kukuruzne krupice-palente i kukuruznog brašna osigurana je cijelu godinu na istoj razini. Kvaliteta isporuke jednaka je prvi i zadnji dan u godini.
Treća komponenta kod prerade kukuruza je kukuruzna prekrupa, bogata visokovrijedna namirnica koja sadrži između 9 i 10% masti. Ima značajnu hranidbenu i energetsku vrijednost, a koristi se za ishranu vlastitih grla u tovu.