Sastojci:
150 g |
kukuruznog brašna Zlatko - Poljodar |
250 g |
pšeničnog brašna |
200 ml |
mlijeka |
75 g |
margarina |
2 |
jaja |
20 g |
svježeg kvasca |
1 žličica |
šećera |
1 žličica |
soli |
200 g |
svježeg kravljeg sira |
|
sol, papar, češnjak, začini po želji, sezam |
Priprema:
- Zamijesite tijesto i ostavite ga na toplom da se digne.
- Nadjev: izmiješajte sir sa solju, češnjakom, paprom i začinima po želji.
- Dignuto tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi, oko 0,5 cm debelo, narežite ga na kvadrate.
- Na svaki komad stavite malo nadjeva i zarolajte.
- Lim obložite papirom za pečenje i na njega slažite piroške.
- Ostavite ih 15ak min. na toplom, a zatim ih premažite umućenim jajetom i po želji posipajte sezamom.
- Stavite ih u pećnicu zagrijanu na 200 ˚C i pecite da dobiju boju.
POLJODAR TIM d.o.o.
J. Jelačića 77, 43 500 Daruvar, Hrvatska
Tel.: +385 (0)43 331 304
Fax: +385 (0)43 331 977
Matični broj: 1135376
OIB: 09946482065
E-mail: info@poljodar-tim.hr
E-mail: poljodar@poljodar-tim.hr
E-mail: poljodar-tim@bj.htnet.hr