Sastojci:
200 g |
kukuruznog brašna Zlatko - Poljodar |
200 g |
glatkog pšeničnog brašna |
300 ml |
vode |
1 |
crveni luk |
|
sol |
|
ulje |
Priprema:
- Zakuhajte 200 ml vode pa njome prelijte kukuruzno brašno i dodajte glatko brašno, sol i oko 100 ml mlake vode pa zamijesite čvrsto tijesto.
- Tijesto raširite oko 1-2 cm debelo. Krajeve tijesta malo utapkajte prstima.
- Tijesto narežite na kockice željene veličine. U loncu zakuhajte vodu, posolite ju i dodajte dio njoka.
- Oko minutu nakon što ste dodali njoke, lagano promiješajte da se njoki ne zalijepe za dno.
- Kad njoki isplivaju na površinu, kuhajte ih 1-2 min., ovisno o tome koliko su veliki. Kuhane njoke vadite rupičastom žlicom.
- Na ulju popržite sitno nasjeckani luk (možete dodati i češnjak i začinsko bilje…) i time prelijte njoke.
POLJODAR TIM d.o.o.
J. Jelačića 77, 43 500 Daruvar, Hrvatska
Tel.: +385 (0)43 331 304
Fax: +385 (0)43 331 977
Matični broj: 1135376
OIB: 09946482065
E-mail: info@poljodar-tim.hr
E-mail: poljodar@poljodar-tim.hr
E-mail: poljodar-tim@bj.htnet.hr