Poljodar timReceptiKukuruzni njoki

Kukuruzni njoki

Kukuruzni njoki Sastojci:
200 g kukuruznog brašna Zlatko - Poljodar
200 g glatkog pšeničnog brašna
300 ml vode
1 crveni luk
sol
ulje
Priprema:
  • Zakuhajte 200 ml vode pa njome prelijte kukuruzno brašno i dodajte glatko brašno, sol i oko 100 ml mlake vode pa zamijesite čvrsto tijesto.
  • Tijesto raširite oko 1-2 cm debelo. Krajeve tijesta malo utapkajte prstima.
  • Tijesto narežite na kockice željene veličine. U loncu zakuhajte vodu, posolite ju i dodajte dio njoka.
  • Oko minutu nakon što ste dodali njoke, lagano promiješajte da se njoki ne zalijepe za dno.
  • Kad njoki isplivaju na površinu, kuhajte ih 1-2 min., ovisno o tome koliko su veliki. Kuhane njoke vadite rupičastom žlicom.
  • Na ulju popržite sitno nasjeckani luk (možete dodati i češnjak i začinsko bilje…) i time prelijte njoke.
Poljodar timReceptiKukuruzni njoki
Hrvatska RSS: RSS Hrvatska