Poljodar timReceptiJečmena kaša s povrćem

Ječmena kaša s povrćem

Ječmena kaša s povrćem, ljušteni ječam, rerept, priprema hrane Sastojci:
250 g ječmene kaše Poljodar
400 g korjenastog povrća (mrkva, celer, patuljasti peršinov korijen)
50 g tikvica
120 g poriluka
30 g brokule
1 zelena ili crvena paprika
češnjak
maslinovo ulje
sol, papar
Priprema:
  • Skuhajte ječam i nasjeckajte povrće.
  • Kad je ječam kuhan, isperite ga i procijedite.
  • Nakon što ste nasjeckali povrće, na maslinovom ulju popržite češnjak i poriluk.
  • Kad je poriluk omekšao, dodajte preostalo povrće.
  • Posolite i dodajte papar po želji.
  • Pirjajte dok i preostalo povrće ne omekša.
  • Dodajte ječam, promiješajte, te još malo pirjajte.
  • Izbor povrća i količine možete prilagoditi po svom ukusu!
Poljodar timReceptiJečmena kaša s povrćem
Hrvatska RSS: RSS Hrvatska