Poljodar timReceptiGrah s ječmenom kašom

Grah s ječmenom kašom

Grah s ječmenom kašom Sastojci:
1 šalica ječmene kaše Poljodar
1 velika limenka bijelog graha
2 mrkve
1 crveni luk
3 žlice crvene mljevene paprike
1 mala šalica brašna
1 komadić svježe žute paprike
vegeta, sol, papar
Priprema:
  • Ječmenu kašu operite i kuhajte u slanoj vodi dok ne omekša.
  • Kuhanu kašu isperite u cjediljci pod mlazom vode.
  • Grah ocijedite.
  • Na malo ulja pržite sjeckan luk i mrkvu dok se luk ne zažuti, pa dodajte crvenu mljevenu papriku, grah i ječmenu kašu.
  • Sve dobro promiješajte, zalite vodom do vrha posude, začinite po želji, dodajte papriku narezanu na komadiće.
  • Kuhajte 15-tak minuta, pa dodajte brašno razmućeno sa malo vode kako bi se jelo zgusnulo.
  • Kratko prokuhate i poslužite uz kuhane kobasice, pečeni špek ili kuhano suho meso po želji.
Poljodar timReceptiGrah s ječmenom kašom
Hrvatska RSS: RSS Hrvatska