Sastojci:
| 75 g |
kukuruznog brašna Zlatko-Poljodar |
| 75 g |
oštrog pšeničnog brašna |
| 1 žličica |
šećera |
| 1/2 žličice |
praška za pecivo |
| 1 |
jaje |
| 150 ml |
mlijeka |
| 2 |
tikvice |
|
sol |
|
papar |
|
oštro brašno |
|
masnoća za prženje |
Priprema:
- Tikvice očistite i narežite na ploške debljine 0,5 cm.
- U posudu stavite obje vrste brašna, šećer, prašak te soli i papra, zatim dodajte jaje i mlijeko pa izmiješajte da dobijete glatku smjesu. Smjesa mora biti gusta.
- Ploške tikvica najprije uvaljajte u brašno i onda ih umačite u smjesu za prženje.
- Ploške stavljajte u veću količinu zagrijane masnoće.
- Tikvice pržite na umjerenoj temperaturi dok ne porumene.
POLJODAR TIM d.o.o.
J. Jelačića 77, 43 500 Daruvar, Hrvatska
Tel.: +385 (0)43 331 304
Fax: +385 (0)43 331 977
Matični broj: 1135376
OIB: 09946482065
E-mail: info@poljodar-tim.hr
E-mail: poljodar@poljodar-tim.hr
E-mail: poljodar-tim@bj.htnet.hr