Kukuruzno brašno
Zea mays latinski je naziv za kukuruz, biljku koja vjerojatno potječe iz Meksika ili centralne Amerike. Kukuruz kao namirnica dugo je sastavni dio naših jelovnika jer dokazi o pripremi jela od kukuruza stari su više od 9.000 godina. Danas se više koriste proizvodi poput pahuljica, kukuruznog brašna ili kukuruzne krupice, ali i zrno pronalazi mjesto u raznim jelima.
Kukuruz predstavlja dobar izvor energije, obiluje ugljikohidratima, a siromašan je mastima. Vaš organizam neće opteretiti suvišnim kalorijama! Kukuruz je i vrlo dobar izvor vitamina B1 te mnogih drugih vitamina i minerala, uključujući vitamin B5, folnu kiselinu, niacin, vitamin C, fosfor, kalij i magnezij.
Palenta i kukuruzno brašno Poljodar dobivaju se od jedinstvene, visokovrijedne sorte domaćeg kukuruza Zlatko. Zbog posebnog okusa i zlatno-žute boje bit će savršeni sastojci za pripremu vaših jela.