Kukuruzna krupica

Kukuruzna krupica, palenta, Poljodar

Zea mays latinski je naziv za kukuruz, biljku koja vjerojatno potječe iz Meksika ili centralne Amerike. Kukuruz kao namirnica dugo je sastavni dio naših jelovnika jer dokazi o pripremi jela od kukuruza stari su više od 9.000 godina. Danas se više koriste proizvodi poput pahuljica, kukuruznog brašna ili kukuruzne krupice, ali i zrno pronalazi mjesto u raznim jelima.

Kukuruz predstavlja dobar izvor energije, obiluje ugljikohidratima, a siromašan je mastima. Vaš organizam neće opteretiti suvišnim kalorijama! Kukuruz je i vrlo dobar izvor vitamina B1 te mnogih drugih vitamina i minerala, uključujući vitamin B5, folnu kiselinu, niacin, vitamin C, fosfor, kalij i magnezij.

Palenta i kukuruzno brašno Poljodar dobivaju se od jedinstvene, visokovrijedne sorte domaćeg kukuruza Zlatko. Zbog posebnog okusa i zlatno-žute boje bit će savršeni sastojci za pripremu vaših jela.

Poljodar timPoljodar proizvodiKukuruzna krupica
Hrvatska RSS: RSS Hrvatska