03.02.
2011.

Predavanje u BiH

{vijesti-slika}{/vijesti-slika}

Od 31.01.2011. do 03.02.2011. u Velikoj Kladuši, Cazinu, Bužimu, Bosanskoj Krupi, Bosanskom Petrovcu i Sanskom Mostu (BiH) održali smo za poljoprivrednike stručna predavanja o proizvodnji kukuruza. Predavanja su organizirana od strane tvrtke Poljosementi iz Cazina u suradnji sa stručnjacima iz slovenske tvrtke Panvita.

Predstavnik uprave za kvalitetu Zoran Ileš u četiri je dana više od dvjesto proizvođača upoznao sa strukturom djelatnosti i poslovnom organizacijom Poljodar tima. Hibride kukuruza, njihove specifičnosti i mogućnosti u proizvodnji predstavio je Aldin Kuduzović, terenski promotor tvrtke Poljodar tim. O tome kakva su neposredna iskustva iz proizvodnje kukuruza te koje su agrotehničke mjere potrebne za što bolji uzgoj govorio je tehnolog ratarske proizvodnje Dejan Kovač. Također je odgovarao na brojna pitanja vezana uz pripremu tla za sjetvu, zaštitu i gnojidbu kukuruza.

Selekcionar Poljodar hibrida, Branimir Tomičić (CT sjeme Zagreb), prisutne je upoznao s načinom određivanja grupa dozrijevanja kod kukuruza te istaknuo niz važnih činjenica vezanih za pravilan odabir hibrida u specifičnim proizvodnim područjima. Osvrnuo se i na prošlu, izrazito nepovoljnu godinu s iznimno mnogo oborina, te istaknuo kako su Poljodar hibridi i u takvim uvjetima sigurno dozrijevali i dobro otpuštali vlagu.

Veliki dio onih koji su bili prisutni na predavanjima bavi se uzgojem mliječnih krava i junadi te proizvodi kukuruz za silažu. Zajedno s kolegama iz tvrtke Panvita dali smo im preporuke kako bi dobili što bolje rezultate i pripremili kvalitetnu i zdravu ishranu za svoju stoku. To se prije svega odnosi na pravilan izbor hibrida jer se griješi odabirom kasnih grupa dozrijevanja što u konačnici smanjuje sadržaj suhe tvari, kasnim rokovima siliranja u vlažnim uvjetima unose se nečistoće u silose, dolazi do kvarenja silaže i drugih negativnih procesa.

Bosanska Krupa
Bosanska Krupa
Bosanski Petrovac
Bosanski Petrovac
Bužim
Bužim
Cazin - Stijena
Cazin - Stijena
Cazin - Stijena
Cazin - Stijena
Cazin-Mutnik
Cazin-Mutnik
Cazin-Mutnik
Sanski most
Velika Kladuša
Velika Kladuša
Velika Kladuša
Velika Kladuša

Kontakt podaci

POLJODAR TIM d.o.o.
J. Jelačića 77, 43 500 Daruvar, Hrvatska
Tel.: +385 (0)43 331 304
Fax: +385 (0)43 331 977
Matični broj: 1135376
OIB: 09946482065
E-mail: info@poljodar-tim.hr
E-mail: poljodar@poljodar-tim.hr
E-mail: poljodar-tim@bj.htnet.hr

Poljodar proizvodi

Poljodar hibridi kukuruza

Poljodar timVijesti - ArhivaPredavanje u BiH
Hrvatska RSS: RSS Hrvatska